The fast food company Taco Bell has unveiled a new restaurant at this year’s SXSW in Austin, TX. What sets this one apart is the fact that it was constructed entirely out of shipping containers. It seems more and more business are starting to adopt this new architecture trend, which given the surplus of shipping containers piling up in US ports each month truly is great news!

In the case of Taco Bell, we can perhaps expect more of these types of cargotecture restaurants, since they’re planning to open 2,000 new locations in the US by 2022, which means they are looking to cut costs wherever they can.

The new shipping container Taco Bell only has about half the footprint of a traditional Taco Bell, and the one in Austin was built in just three days, with most of the pre-prep done off site, of course. They have also opted to leave the containers in the original industrial condition, and even though they have been repainted, the company chose a color very similar to the original finish.

They also did not alter the original shapes of the containers very much, apart from cutting out the openings for doors, windows and ventilation. The main shipping container is the one where food is ordered and picked up, and this container also houses one entire food prep line. If an additional food prep line is needed, such as in areas of higher traffic, a second shipping container could easily be attached to the structure to provide it. To fight the feeling of claustrophobia felt by the workers in the back of the container, they added a window to the food prep area, so the backs of the employees as they prepare food is visible to the customers ordering the food.

They placed the storage and operations area into a second container, which also houses the manager’s office. The third container rests atop the bottom two and houses all the necessary cooling equipment. It would appear they also cut one container in half, and then welded the two parts to the main structure. One of these contains the bathrooms and the other the freezer.

However, this restaurant has no indoor space for the customers to sit. There is an outdoor eating area equipped with tables built from refinished wood pallets and giant wire spools laid on their sides, which is also a nice way to repurpose these materials.