Shigeru Ban Creates Urban Oasis with Greenery

Swatchgroup

Just a quick little post on the new headquarters for Swatch Group Japan in the heart of Tokyo’s Ginza District.  The building was designed by Shigeru Ban and houses seven of Swatch’s luxury brands on each of the first seven floors.  Floors eight through thirteen are used as office space and the top floor as an event area.  You’ll notice the interior green wall, which, as Jean Snow describes it, has "so much greenery that you almost feel as if you’ve stepped into an urban oasis."  I think this represents another example of greenery permeating all aspects of design, both inside and out. 

Good Links:
++Swatch Group Japan
++Nicolas G. Hayek Building

Swatch

Shigerubanswatch

Images via Design Boom.


Article tags:

Popular Topics on Jetson Green